Om te beginnen: neem een kijkje op www.rotterdam.info

Lekker eten in de buurt

In de Oude Haven staan de restaurantjes en terrassen zij aan zij aan het water en dat is vlak om de hoek. Keus genoeg op loopafstand dus.

Iets verder lopen en je bent bij de Markthal op de Blaak, een prachtig en bijzonder gebouw, waar onder meer Fellini en Jamie’s Italian zijn gevestigd. Lopen we wat verder in noordelijke richting, langs de Laurenskerk dan komen bij De Meent, een sjieke winkelstraat met restaurants zoals Amarone en de bekende Dudok.

Lekker eten verderop

Ga op foodsafari in Rotterdam en ontdek de Fenix Food factory en de restaurants op het Deliplein op de Kaap (Katendrecht) en de nieuwe restaurants in de Hofbogen (vlakbij Hofplein). De Nieuwe Binnenweg is een plek met restaurants uit de hele wereld. Afrika, India, Mediterraan, Hollands, Surinaams en ga zo maar door. Ook in de Witte de Withstraat kun je lekker Internationaal eten (Bazaar) en designer shops en galeries bekijken.

Cultuur

Kunst kijken in het Museumkwartier (o.a. Boijmans van Beuningen). Vergeet ook niet de Kunsthal en het Maritiem Museum. Architectuur is te bewonderen in het NAi of in het echt vanaf de Erasmusbrug richting Kop van Zuid. Aan de voet van de Erasmusbrug (de Zwaan) staat de Rotterdam van Rem Koolhaas. Filmpje met lekker hapje en mooi uitzicht kunt u scoren in bioscoop LantarenVenster. Vlakbij kunt u nog even naar het Nederlands Fotomuseum, en Hotel New York.

Shoppen

De Witte de Withstraat (galeries, design en eten), de Nieuwe Binnenweg (design en eten) en de Meent (alternatief en chic). De Coolsingel en de Koopgoot met grote warenhuizen (Bijenkorf, Hudson’s Bay). Op zaterdag en dinsdag is er een echte Rotterdamse markt op de Blaak (met rommelmarkt). Goed te combineren met een bezoek aan de Markthal een bijzonder gebouw, groot op zijn Rotterdams, aan de Blaak.

Festivals

De Rothor ligt in het historische maritieme hart van de stad, de perfecte uitvalsbasis om de vele Rotterdamse festivals te bezoeken.

  • IFFR (International Film Festival Rotterdam)
  • North Sea Jazz
  • Marathon Rotterdam
  • Robin Rotterdam Unlimited (met o.a. Zomercarnaval)

Vind events op  https://rotterdam.info/

Voor de wandelaars: NieuweMaasParcours

Langs de noord- en zuidoever van de Nieuwe Maas loopt een prachtige wandelroute. De route is in totaal 28 km, verdeeld in stukken van 3,5 km, met tunnels, bruggen en pontjes en prachtige uitzichten. De routekaart ligt op de boot.

(zie ook https://www.rotterdam.nl/apps/rotterdam.nl/vrije-tijd/nieuwe-maasparcours/index.xml).