De Rothor ligt in het Haringvliet, naast de Spanjaardsbrug, waar je onderdoor vaart naar de Oude Haven. Midden in het Maritiem District, het historische maritieme hart van Rotterdam. In dit gebied liggen de Leuvehaven, de Wijnhaven, De Oude Haven en het Haringvliet. Je kijkt uit op de het beroemde Witte Huis en de Red Apple, een mix van oud en nieuw. Aan de Oude Haven liggen ook de bekende Kubuswoningen plus een heleboel gezellige barretjes en restaurantjes.

Adres

Haringvliet tegenover nr. 100, aan het ponton naast de Animathor.

De Rothor is bereikbaar via de loopplank.

Haringvliet 100,  3011 TH Rotterdam

E-mail: info@rothor.nl
Telefoon: 06-55186473

 

Openbaar Vervoer

Metro, tram en Rotterdam Centraal/Station Blaak zijn vlakbij. Vanaf Rotterdam Centraal tram 21 of 24 richting De Esch, uitstappen bij halte Blaak.

Parkeren

In het centrum van Rotterdam geldt overal betaald parkeren. U kunt op straat of in een parkeergarage parkeren, betalen kan met uw bankkaart (niet contant).

Suggestie: Parkeer gratis in de buurt van de Watertorenhaven (de Esch) aan de Watertorenweg 180. Daar ligt een andere boot van Eric van Emden. Logeerboot Rotterdam Kralingen.  U kunt daar gratis parkeren en met de tram 21 0f 24 naar de Rothor reizen, halte Blaak.

Watertaxi

Vanaf de Watertorenweg kunt u ook op de beroemde Rotterdamse Watertaxi stappen, de halte voor de Rothor is Boerengat.