Oudere Rotterdammers kennen de Rothor als “Croosboot”. Met de Croosboot werden tochten werden gemaakt over de Rotte vanuit Rotterdam Crooswijk. Het scheepje is op het nippertje aan de slopershamer ontkomen.

Ligplaats

De Rothor ligt op een riante plek, aan haar eigen steiger (een ponton met veel ruimte) met eigen loopplank met een afsluitbaar hek. Aan de andere kant van deze steiger ligt de Animathor.

Panoramaview

Eric van Emden heeft de boot grondig gerenoveerd. Er is een compleet nieuwe salon op de boot gebouwd, die ruim en licht is, met grote ramen en patrijspoorten. Rondom de salon zijn ramen, waardoor je een prachtig panorama uitzicht hebt.

Houtkachel

Als het donker is kun je gezellig de gordijnen dicht doen. In de salon staat een houtkachel die het lekker warm houdt. daarnaast is elektrische verwarming aanwezig.

Salon

De salon heeft een cv en is goed geïsoleerd dus comfortabel. Als het warm weer is kunnen de deuren open en kan je lekker op het dekterras zitten. Alles aanwezig wat je nodig hebt, er zijn zitjes, een (slaap) bank, tv, en cd speler, en een houtkachel voor sfeer en extra warmte.